بهترین مشاوره

ساخت وبلاگ

ازدواج شاد و خوشبخت، به شانس، بخت یا اقبال بستگی ندارد بلکه نیاز به تلاش، علم و آگاهی دارد. اگر اشتباهی رخ بدهد، جبران آن کار سختی است. به همین منظور برای پیشگیری از مشکلات و اتفاقات ناخوشایند در زندگی مشترک، بهتر است قبل از ازدواج به مشاور مراجعه کنید.هدف از مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

مشاوره قبل از ازدواج دارای 3 هدف اساسی است:

1.ارزیابی مهارت های زندگی مشترک نامزدها

2. بررسی آمادگی ازدواج در نامزدها

3. ارزیابی هم کف بودن و یا هماهنگی و همسانی نامزدها

زمانی که دو شخص برای ازدواج با یکدیگر تصمیم می گیرند، مقدمات و کارهای پیش از ازدواج را آغاز می نمایند. البته با کمی دقت می توان دریافت که آنها برای مراسم ازدواج خود را آماده می کنند نه برای ازدواج. خرید حلقه ازدواج، اجاره سالن، خرید کارت دعوت، سفارش غذا و در نهایت مراسم عروسی مقدماتی هستند که گاه تدارک آنها تا چند ماه به طول می انجامد. در ظاهر همه چیز خوب است اما زمانی که زوجین بر سر مسائلی همچون برقراری ارتباط، اعتقادات مذهبی، مسئولیت پذیری و ایجاد تغییر در یکدیگر و ... به مشکل برخوردند با کدام وسیله جهیزیه یا کدام قسمت از زندگی می توانن مشکل خود را برطرف کنند .هنگامی که در اثر اختلافات خود بر سر یکدیگر فریاد می کشندو صدای آن ها به گوش همسایگان می رسد، باز هم همه چیز آبرومندانه سپری می شود؟ به همین دلیل هدف اصلی مشاوره پیش از ازدواج، کمک به فرد در انتخاب درست شریک زندگی است. این مرحله اهمیت زیادی دادر زیرا علاوه بر پیشگیری در صورت هدایت درست، بهداشت روانی خانواده ها تامین می شود.

مراجعه به روان پزشک زمانی حائز اهمیت می شود که درک کنیم، افراد شناخت کافی از یکدیگر ندارند، به همین دلیل برای شناخت پیش از ازدواج، کمک مشاوره تاثیر بسیاری دارد.کدام متخصص در حوزه روانشناسی برای مشاوره پیش از ازدواج مناسب است؟

مشاوره پیش از ازدواج هم توسط افرادی که تحصیلات روانشناسی دارند و هم کسانی که در زمینه مشاوره تحصیل کرده اند انجام می گیرد. چنانچه در خش خانواده پلاس نمناک عنوان شده است اما در میان آنها افرادی که روانشناس بالینی هستند در اولویت می باشند، زیرا روانشناسان بهتر از افراد دیگر توانایی تشخیص مشکلات شخصیتی و اختلال های روانی را دارند. به همین دلیل توصیه می شود که پیش از ازدواج به یک روانشناس بالینی مراجعه کنید.

فواید مشاوره پیش از ازدواج

1. درک هدف خود از ازدواج

تعیین هدف و شناخت انتظارات از ازدواج موضوع بسیار مهمی است. گفتن خواسته ها و توقعات در جلسه مشاوره پیش از ازدواج، موجب شناخت بیشتر زوجین از یکدیگر می شود. به طور مثال بیان انتظارات از میزان صمیمیت جنسی بسیار خوب است یا همچنین رسیدن به یک دیدگاه مشترک در مورد انجام کارهای داخل و خارج از منزل می تواند در شناخت هم کمک کند.2. راهنمایی بدون دخالت در تصمیم

به طور کلی یک مشاوره و روانشناس به عنوان نفر سوم زندگی شما را تحت نظر قرار می دهد. به همین دلیل بدون داشتن قضاوت یا احساسات نسبت به رابطه شما، پیش بینی خود را در مورد تصمیم شما برای ازدواج اعلام می کند. در نهایت تصمیم به ازدواج و ادامه ارتباط بر عهده شما است. یک مشاور هیچ گاه شما را مجبور به ازدواج نمی کند بلکه فقط علاوه بر بیان دشواریهای ازدواج شما با فرد مورد نظر، نقاط ضعف و قوت شخصیت شما را بازگو می کند و تصمیم نهایی را به خودتان واگذار می کند.

3. آموزش تعارض های احتمالی و تکنیک رفع آنها

هیچ شخصی کامل نمی باشد. حتی به جرات می توان گفت هیچ انسانی شناخت کاملی از خود ندارد. به همین دلیل اگر فکر می کنید که تمام زندگی و خصوصیات اخلاقی نامزدتان را می دانید، باید گفت که سخت در اشتباه هستید. زیرا نمی توانید ایده آل بودن آن را به تنهایی تشخیص دهید.4. تصمیم گیری در مورد مسائل مالی

به طور کلی می توان یکی از مهمترین عوامل شکست در ازدواج را مسئله پول و مادیات دانست. به طور مثال فردی را در نظر بگیرید که میزان توقعات مالی او بالا است اما با فردی ازدواج می کند که اطلاعات درستی از منابع مالی او ندارد. همین مسئله زمینه بروز اختلافات زناشویی را ایجاد می کند. علاوه بر این چگونگی خرج کردن و عادت های پس انداز و ولخرجی، تاثیر بسیاری در اختلافات زناشویی دارد. این موضوعی به اندازه ای دارای اهمیت است که حتی اگر دسترسی به مشاوره نیز ندارید بهتر است در طی چند جلسه، با مشاوران ازدواج به طور تلفنی صحبت کنید، به همین دلل این موضوع مهم را نباید نادیده بگیرید.

5. آموزش مهارت های مهم در زندگی

در جلسات مشاوره قبل از ازدواجبه صورت حضوری یا تلفنی، می آموزید که چگونه باید نقاط قوت را تقویت کنید و نقاط ضعف مخرب برای زندگی زناشویی را کنار بگذارید. مهمترین قسمت در مشاوره ازدواج، شناخت مهارت و آموزش آن است. حتی اگر این ازدواج صورت نگیرید شما در جلسات مشاور، نقاط ضعف و قوت خود را بهتر می شناسید و دیدگاه شما نسبت به خود و ازدواج ، واقع بینانه تر خواهد بود.زمان مناسب برای مراجعه به مشاور

معمولاً زمانی که هنوز میان دو نفر صحبتی انجام نشده است، نباید به مشاور مراجعه کرد . همچنین نباید جلسه مشاوره را به مدتی پس از حرف زدتپن و تشکیل علاقه موکول کرد، چرا که تاثیر زیادی در تصمیم نهایی افراد ندارد. بهترین زمان برای مراجعه به مشاور، وقتی است که شخص آمادگی لازم دارد و حداقل 10 ساعت پیش از مشاوره با فرد مورد نظر صحبت کرده است. گاهی اوقات در صورت لزوم مشاوران از خانواده های هر دو نفر دعوت می کنند تا در جلسات مشاور شرکت کنند. اما بیشتر جلسات تنها به گفتگو با پسر و دختر اختصاص می یابد. اگر روند مشاوره به خوبی پیش برود، مشاور پس از 4 یا 5 جلسه 1.5 ساعته، کار خود را به اتمام می رساند. در صورت نیاز به جلسات اضافی، در جلسات بعد در مورد ریسک ها صحبت می شود تا زوج ها به مدل موفقی از زندگی دست پیدا کنند. این جلسات باید بعد از خواستگاری رسمی انجام شوند.

جلسات مشاوره پیش از ازدواج چه مراحل و محتوایی دارد ؟

معمولا تعداد جلسات مشاوره میان 5 تا 10 جلسه است. حضور هر دو نفر در یک جلسه را مشاور تشخیص می دهد. در جلسه ابتدایی، در مورد میزان و مدت آشنایی دو نفر با هم و دلایل آنها برای تصمیم به ازدواج صحبت می شود. سپس در جلسات بعد ، هر فرد به طور جداگانه مورد ارزیابی مشاور قرار می گیرند تا میزان نگرش و شخصیت آنها مشخص شود، همچنین مشاور ذهنیتی از خصوصیات اخلاقی هر فرد را پیدا کرده و میزان هم خوانی آنها با یکدیگر را می سنجد.

در جلسات ابتدایی مشاوره برای تکمیل شناخت هر دو طرف، مشاوره از آنها آزمون می گیرد. در نهایت با برگزاری ی جلسه مشترک، تمام اطلاعات بدست آمده از آنها و نظر مشاور نسبت به ازدواج، به اشتراک گذاشته می شود. جلسه مشترک آخر و واکنش افراد نسبت به موارد ذکر شده، ملاک بسیار خوب و مناسبی برای سنجش یک زوج است. مثلا شخصی که رفتار شکاک او توسط مشاور شناخته شده و او نیز آن را می پذیرد و نسبت به تغییر آن اقدام می کند، با فردی که این مشکل را قبول نمی کند و واکنشی همراه با پرخاش از خود بروز می دهد، در تصمیم گیری فرد مقابل مبنی بر تشکیل زندگی با او تاثیر بسیار زیادی دارد.

جلسات مشاوره پیش از ازدواج

ضرورت حضور خانواده ها در جلسات مشاوره

بیشتر زمان مشاوره به دو نفری اختصاص می یابد که قصد ازدواج با هم را دارند . اما گاه مشاور از خانواده ها دعوت می کند تا با حضور خود در جلسات، دلایل مخالفت خود با ازدواج آنها را بیان کنند و مشاور تفاوت های فرهنگی لازم را بررسی می کند . بنابراین ممکن است در یک جلسه ای جداگانه ، مشاور از خانواده ها بخواهد تا در جلسه مشاوره حضور داشته باشند.

چه موضوعاتی در جلسات مشاوره مطرح می شود؟

ممکن است یک مشاور یا روانشناس بالینی مسائل مختلفی را در جلسات مطرح کند، مثلا در مورد تعهد زوجها به یکدیگر، اهداف کوتاه مدت و بلند مدت، انتظارات از یکدیگر و نحوه کنار آمدن با مسائل مالی و ... از موضوعاتی است که در جلسات مشاوره مطرح می شود.دلیل نیاز به مشاوره پیش از ازدواج

در هر مرحله ای از ارتباط با همسر ، یادگیری مهارت گفتگو بسیار ضروری است. این مهارت ها را بهتر است پیش از ازدواج یاد بگیرید نه در زمانی که دچار اختلاف و مشکل با همسرتان شدید. در مشاوره قبل از ازدواج شما متوجه می شوید که کدام عامل باعث انتخاب همسر آینده تان شده است. مثلا در روش زوج درمانی ایماگو، این موضوع بررسی می شود که همسر خود را برای درمان زخم های کودکی انتخاب می کنیم. یعنی شخصی را برمی گزینیم که خصوصیات رفتاری مشابه با پدر و مادر و عامل تاثیرگذار در دوران کودکی را می پسندیم. نقطه ضعف این روش این است که بعد از ازدواج امکان دارد که متوجه شویم خصوصیات منفی رفتار او بیش از خصوصیات ثبت باشد به همین دلیل با مشاوره قبل از ازدواج، احتمال چنین اتفاق و دلایل آن را پیش بینی می کردیم .درک و نگرش درباره این موضوع به ما اجازه می دهد تا ویژگی های منفی رفتار او را به عنوان فرصتی برای رشد زندگی مشترک بدانیم.

در مشاوره نحوه ابراز احساس عشق و محبت را به همسرتان یاد می گیرید

ابراز عشق و محبت باعث می شود تا برای ازدواج و تعهد به برقراری ارتباط طولانی تصمیم بگیرید. در این جلسات می آموزید تا چگونه در برابر کارهای همسرتان از او تشکر کنید. و به او یادآوری کنید که این کارها چقدر برای شما ارزشمند است. اگر این عادت درست را از همان ابتدای ازدواج جزئی از خصوصیات رفتاری خود قرار دهید در مسیر دستیابی به ازدواج موفق گام درست و بسیار خوبی برداشته اید.

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیدا peezeshkii بازدید : 121 تاريخ : پنجشنبه 16 ارديبهشت 1400 ساعت: 6:38