مطالب مفید مشاوره

ساخت وبلاگ

ازدواج یکی از مهم‌ترین رخدادهای زندگی هر انسانی است. در گذشته مشاوره ازدواج وجود نداشت و خانواده‌ها برای شناخت بهتر، از دوست و آشنایان مشترکی که داشتند کمک می‌گرفتند. انتخاب همسر همانند انتخاب یک هندوانه در بسته است. هر اندازه که از فرد شناخت داشته باشیم باز هم مسائل گوناگونی وجود دارد که از آن آگاهی نداریم. این شناخت می‌تواند در انتخاب همسر موثر باشد. در این نوشته شما را با مشاورهٔ ازدواج و اهمیت انجام مشاوره پیش از ازدواج آشنا خواهم کرد.مشاوره پیش از ازدواج چیست؟ چرا مشاوره ازدواج لازم است؟

مشاورهٔ پیش از ازدواج یا مشاوره ازدواج، بخشی از زوج‌درمانی به شمار می‌آید. هدف اصلی مشاوره قبل از ازدواج گرفتن پاسخ مثبت یا منفی از روان‌شناس برای ازدواج نیست. هدف اصلی مشاوره پیش از ازدواج ، راهنمایی و کمک به مراجعان برای انتخاب همسر مناسب است. روان‌شناس در مشاوره ازدواج تلاش می‌کند تا بینش افراد نسبت به خودشان، طرف مقابل، وظایف و مسئولیت‌های زندگی مشترک عمیق‌تر و آگاهانه‌تر شود. جلسه مشاوره پیش از ازدواج معمولاً به صورت زوج برگزار می‌شود. پس در این جلسه حضور مرد و زن در کنار هم یک نیاز است. اما اگر یکی از طرفین برای حضور مشکل داشته باشد می‌توانیم این جلسات را به صورت فردی برگزار کنیم.مشاورهٔ ازدواج چگونه انجام می‌شود؟

در جلسهٔ مشاورهٔ پیش از ازدواج روان‌شناس با انجام مصاحبهٔ بالینی به شناختی کلی از شرایط طرفین دست می‌یابد. سپس با بهره‌گیری از آزمون‌های معتبر علمی به سنجش و ارزیابی زوجین می‌پردازد. این آزمون‌ها با هدف ارزیابی سلامت روانی، شناخت تفاوت‌ها و ویژگی‌های مشترک زوجین و احتمال موفقیت‌آمیز بودن ازدواج را ارزیابی می‌کند. با این حال آزمون‌ها قطعیت ندارند و روان‌شناس با تمرکز روی گفته‌های زوجین به شناخت دقیق و جامعی از آن‌ها می‌رسد.

روان‌شناس در مشاورهٔ ازدواج، به سنجش و ارزیابی تفاوت‌های زیر‌بنایی شخصیت زوجین می‌پردازد. در این جلسه زوجین دربارهٔ خودشان، سبک زندگی، خانواده، ویژگی‌های شخصی، معیارهای انتخاب همسر، انتظارات، خطوط قرمز و احساساتشان با روان‌شناس سخن می‌گویند. این گفته‌ها و ارزیابی‌های روان‌شناختی انجام شده به روان‌شناس کمک می‌کند تا چشم‌اندازی را از آیندهٔ زوجین در صورت ازدواج، برایشان ترسیم کند. در این مرحله، روان‌شناس می‌تواند میزان موفقیت ازدواج را ارزیابی کند. روان‌شناس زوجین را در خصوص موانع و چالش‌های ازدواج آگاه می‌کند اما به آن‌ها نمی‌گوید که باید ازدواج کنند یا نکنند. وظیفهٔ روان‌شناس در مشاورهٔ پیش از ازدواج آگاه‌سازی زوجین است. این زوجین هستند که تصمیم نهایی را برای زندگی مشترک یا پایان دادن به رابطه می‌گیرند.

آیا انجام مشاوره قبل از ازدواج ضروری است؟

با وجود این‌که برخی از زوجین مشاورهٔ پیش از ازدواج را جدی نمی‌گیرند، انجام مشاوره قبل از ازدواج یک نیاز اساسی است. هنگامی که طرفین هدفی به نام ازدواج را به عنوان هدف مشترک در نظر می‌گیرند باید به شناخت بیش‌تری از هم برسند. در این شرایط نیاز است صبور باشند و منطق را در کنار عشق در نظر بگیرند. در این شرایط می‌توانند پیش یک روان‌شناس بروند و مشاورهٔ ازدواج بگیرند. تا با شناخت از باورها، سلیقه‌ها، خواسته‌ها، تفاوت‌ها و … بتوانند فردی را که برای ازدواج انتخاب کرده‌اند بهتر بشناسند. زوجین با آرزوی خوشبختی با هم ازدواج می‌کنند. پس کمک گرفتن از یک متخصص می‌تواند راهکار خوبی برای شناخت همسر و ارزیابی میزان موفقیت ازدواج باشد.

مشاورهٔ ازدواج به دامنهٔ گسترده‌ای از افراد با ویژگی‌ها و مشکلات گوناگون کمک می‌کند. زوجین می‌توانند با هدف بهبود رابطه و رسیدن به درک متقابل پیش روان‌شناس بروند. از سوی دیگر برخی افراد با هم دچار کشمکش هستند و دربارهٔ آیندهٔ زندگی مشترکشان دچار شک و تردید می‌شوند. در این شرایط مشاورهٔ پیش از ازدواج بسیار مهم و سازنده است.تمرین و راهکارهای روان‌شناس برای مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

روان‌شناس در جلسهٔ مشاورهٔ ازدواج به زوجین پیشنهاد تمرین‌های ارتباطی به منظور کاربردی کردن گفته‌های مطرح شده در طول جلسات را می‌دهد. برای نمونه مهارت‌های زندگی و راهکارهای بهبود روابط میان‌فردی به افراد آموزش داده می‌شود. روان‌شناس تلاش می‌کند افراد را به درک متقابل عمیق‌تری از هم‌دیگر برساند. هم‌چنین افراد را با کاستی‌ها و راهکارهای برطرف کردن آن‌ها به منظور پیشرفت فردی آشنا می‌کند. مشاور به زوجین کمک می‌کند تا از ریشهٔ اختلافات آگاه شوند و برای برطرف کردن آن‌ها تلاش کنند.

چند جلسه مشاورهٔ ازدواج نیاز است؟

در مشاورهٔ ازدواج تعداد جلسات دقیق و روشن نیست. به طور معمول جلسات مشاوره قبل از ازدواج بین ۳ تا ۱۰ جلسه متغیر است. تعداد جلسات به ویژگی‌های شخصیتی زوجین، مشکلات آن‌ها و میزان شناختی که از هم دارند بستگی دارد. بر همین اساس تعداد جلسات می‌تواند کم‌تر یا بیش‌تر شود.

پزشکی...
ما را در سایت پزشکی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیدا peezeshkii بازدید : 144 تاريخ : يکشنبه 23 خرداد 1400 ساعت: 16:45